Loylou van Asbeck

Danser en levensreiziger

 

Ik dans mijn leven en leef mijn dans. Zolang als ik mij kan herinneren dans en beweeg ik graag. Wat voor iemand anders woord, schrift of gebaar is, is voor mij de dans. Op die manier wil ik aan anderen overbrengen dat er non-verbale communicatie is, die veel krachtiger is dan welk woord dan ook. In het ritme komen met muziek, de vrijheid voelend, de passie doorleven, steeds weer in verbinding met jezelf.

Als moeder van 4 kinderen sta ik midden in het leven. Zij houden mij wakker en met beide benen op de grond. Dagen mij keer op keer uit om mee te bewegen, uit mijn comfortzone te komen. Soms is dat pijnlijk maar uiteindelijk brengt het veel in beweging en daar geniet ik van!

Bij Sachamama vallen voor mij alle levenservaringen van de afgelopen 25 jaar samen. Een onbegrepen honger naar Mystiek en kennis van de oude geschiedenis brachten mij in aanraking met de Oergodin Inanna, het raakte iets in mij dat ik niet thuis kon brengen maar wel klopte. Als reisbegeleider en later met een eigen reisbureau begon ik door Azie te zwerven, steeds weer mijn honger stillend in het onbekende, mensen ontmoeten, reizen tussen geuren en kleuren. Ik bewaarde iedere ontmoeting als segmenten van een kristal die je kan polijsten. Toen ik met mijn gezin niet meer kon reizen ben ik dans als beroep gaan uitoefenen. Dans is voor voor mij synoniem aan de levensreis, alles is welkom.
Trancedans vertegenwoordigd voor mij het blinde vertrouwen en is tegelijkertijd een prachtige spiegel. Al enkele jaren voel ik steeds weer het belang van rituelen. Het aanvaarden van de Slang als krachtdier en het pad van de Nusta Karpay hebben mijn kracht als ritueel begeleidster doen groeien.

In oktober 2013 bracht het lot mij naar de Ararat. Daar viel mijn aardse levensreis als een grote puzzel in één. Inanna en haar geschiedenis, De Rode Tent, de Dans, het vrouwenwerk, mijn rol als moeder en geliefde. Het eiland Akdamar, Ararat en haar bewoners, de Koerden, raken iets in mij dat niet onder woorden te brengen is. Het voelt als een plaats waar mijn ziel kan aanmeren, waar alles klopt.....

Het reizen en aanwezig zijn in deze regio is voor mij, evenals de muziek en de dans, een bron van inspiratie en energie. Ik wens iedereen toe zo'n plek te vinden.

Graag neem ik je mee op levensreis bij Sachamama!

Loylou