De relatie met onze moeder begon in eenheid, in een versmolten identiteit. De tekorten die we toen, in die primaire relatie, hebben ervaren projecteren we nu onbewust op de buitenwereld. We hebben ons onbewust aangepast, om maar de liefde te krijgen waar we zo afhankelijk van waren. Het was onvermijdelijk dat onze behoeften niet altijd werden vervuld en toen hebben we een besluit genomen van ‘niet goed genoeg, niet ok etc’. Dit heeft impact op ons verdere leven; op onze relaties, seksualiteit, onze volle potentie leven, werk, geld, succes, ons levensgeluk.

Ook het patriarchaat heeft een flinke stempel gedrukt op hoe we ons bewegen en relateren. De onderdrukking van het vrouwelijke heeft op zowel vrouwen als mannen grote impact gehad. Het helen van de moederwond brengt ook hierin transformatie. Dan kan integratie van het mannelijke en het vrouwelijke plaatsvinden. In onszelf en gemanifesteerd in de relatie man – vrouw.  En het gaat nog verder…het is ook het helen van de relatie met moeder aarde. NU is de tijd om onze moeder en daarmee moeder aarde te gaan eren.

De onbewuste overtuigingen, verkrampingen, trauma’s mogen nu vrij. Niet dat ’t weg moet, of anders moet, maar juist door te kijken, te onderkennen en te omarmen. Healing is holding. We gaan de ‘mother gap’ onderzoeken. En kijken waar we onszelf kunnen ontvangen in plaats van onbewust hopen dat anderen dat gaan doen voor ons. We mogen weer volop in contact met onze buik, de bron van creatie en levenskracht. Het mag weer vrij stromen. Met onderzoek van waar we onszelf dimmen en waar het vrouwelijke in ons in ballingschap leeft, kunnen we onszelf vrij maken. Zo zijn we zelf de container van de kracht van het Goddelijke Vrouwelijke. Awakening of the Divine Feminine!

Over Christa en Loylou:
Wat ons bindt is de  ontdekkingstocht naar onze Vrouwelijke essentie.

We delen een diepe interesse naar Vrouwelijke Wijsheid dat zich heeft gemanifesteerd in lichaamswerk maar ook in de diepgewortelde cultuurgeschiedenis en antropologisch onderzoek.

Beide zijn we letterlijk op reis gegaan naar verschillende culturen. Daar hebben we de kracht van rituelen  en contact met de natuur ervaren.

Tevens delen we de levensreis van het Hieros Gamos en geven we samen jaartrainingen voor vrouwen, Dive into the Womb en Dive into the Sacred Feminine.
Ons werk samen hebben we gebundeld in de website Sacred Union. Kijk hier voor meer informatie.

Over Christa Schot:
Na meer dan 15 jaar globetrotten ben ik nu hier, en terug in Nederland. Ik leefde als antropologe in de jungle van Siberut en in ‘n klein dorpje op Bali, werkte jaren als reisbegeleider, als duikinstructeur en op houten zeilschepen; een vrij leven vol avontuur. Dit leven, in zoveel vormen anders dan het bekende, heeft me afpelt, vrijgemaakt ….tot er alleen ik en mijn naakte Zelf over was. Mijn levensavontuur was niet alleen naar buiten maar ook naar binnen; het heeft me bij mijn eigen innerlijke wijsheid gebracht, MIJ herinneren in mijn diepste wezen. Vrouwen, rituelen en reizen zijn mijn passie. Met Sacred Woman help ik jou her-inneren wie jij in wezen bent. Samen gaan we op reis naar je innerlijke kracht, liefde en wijsheid en thuis komen in je essentie, your Divine Feminine. Ik geef massages, rituelen, trainingen en workshops.
Lees hier meer over het werk van Christa

Over Loylou van Asbeck:
Gepassioneerd danser, moeder van 4 pubers, levensreiziger en geliefde.

Dans is mijn medicijn, beweging is de taal van het lichaam en zegt vaak meer dan duizend gesproken woorden. Door mijn interesse in verschillende culturen en gedurende mijn reizen kwam ik in contact met rituelen, deze zijn een waardevolle plek gaan innemen in mijn leven.

Massage en healing waren voor mij een natuurlijke weg vanuit de beweging om altijd alles en iedereen met elkaar in verbinding brengen. Bij sachamama neem ik je mee in de dans en op levensreis.
Lees hier voor meer informatie over Loylou