SoulTrance

Beweging aan klank en klank aan beweging geven.

Deze geweldige dansvorm is een bundeling van kwaliteiten en passie.
In samenwerking met Joyce Hellendoorn, acredited Soulvoicer, Voice Medicine

Tijdens de jaartraining Trancedans die Joyce afgelopen jaar bij mij volgde heeft zij enkele klank oefeningen gegeven om de beweging meer diepte te geven. In 2015 heb ik een Soulvoice 2 daagse bij haar gevolgd, haar enorme enthousiasme voor de klank en de heldere stevige begeleiding maakte dat ik mij volkomen veilig voelde om de diepte in te gaan.

SoulTrance is een vorm waarin Trancedans en Soulvoice elkaar ontmoeten en beweging klank krijgt en klank ondersteunt wordt door beweging. Het zijn twee vormen die prachtig bij elkaar aansluiten dus was de stap niet groot om onze krachten te bundelen. Komende tijd hebben we een aantal activiteiten gepland waarin Soultrance een onderdeel is of de avond vult.

Joyce: ”Tijdens de jaartraining Trancedans die ik bij Loylou volgde heb ik ervaren dat het gebruiken van mijn klanken veel meer diepte aan mijn beweging in de dans gaf. Hoe de prachtige muziek en krachtige begeleiding van Loylou maakte dat ik een magische diepgaande helende reis kon maken."

 

SoulTrance 2-Daagse in Amersfoort

Facing your Fears                                    29 en 30 oktober 2016
Awakening your Senses                          8 en 9 april 2017

 

Hieronder kan je lezen hoe Ingeborg Verhoek 'Facing your Fears' ervaren heeft. 

Facing Your Fears ~
Daar waar je grootste angst is ligt ook je grootste kracht

Een weekend waarin je je angsten onderzoekt met behulp van klank en beweging. 
Wat houdt jou tegen om datgene te doen wat je het liefste doet in je leven?
Wat houdt jou tegen om groots en stralend te zijn in wie je bent en authentiek in het leven te staan? 
Wie zijn die stemmen in jou die beweren dat je anders moet zijn dan wie je bent?

Soul Voice oefeningen waaronder 'the inner tiger' en 'therapeutic acting' zullen helpen je om te aarden, de resonerende kracht van je stem te voelen, te voelen waar in je lichaam je angsten vasthoudt, waar je bevriest, waar diepliggende angstige overtuigingen huizen. Ook helpt de klank van je eigen stem jou contact te maken met je oerkracht en je krachtdieren om datgene aan te gaan waar je het meest bang voor bent, je altijd gesteund te voelen. 

Tijdens de Trancedans nodig je die angstig roepende delen in jou uit in een ontmoeting en ga je met behulp van je klanken en bewegingen een reis aan die je de moed zal brengen hiermee in dialoog te gaan om het oude los te kunnen laten zodat er de komende winter ruimte komt om de stilte in te kunnen gaan, ruimte om te bezinnen en het nieuwe wat in jou wil gaan groeien toe te kunnen laten.

Beide dagen van 10.00 - 17.00
€244 pp 
€40 korting als je boekt en betaald voor 1 oktober

 

Awakening your Senses ~
Ultiem verwenweekend voor mannen en vrouwen

Een weekend helemaal voor jou, even thuis komen bij je zelf. Twee dagen om jezelf te verwennen, waar alle zintuigen aan bod komen.
Samen delen, samen spelen, samen de diepte en de lichtheid van het leven opzoeken.
Daar waar de natuur weer begint te groeien en te bloeien maken we ons klaar voor de komende zomer. Wat wil er in jou wakker worden, groeien en gemanifesteerd worden?
Vanuit de lichtheid en de diepte van het leven delen en spelen we samen.

Met ingredienten als het prachtige 'The Awakening of the Senses' ritueel, massage, klankbad, een Soulvoice chakra-zintuigen meditatie door Joyce, verbindende 'The Awakening of the Senses' SoulTrance door Loylou, heerlijk zinnestrelend eten van Marre Thalita. 

Beide dagen van 10.00 - 17.00
€244 pp 
€40 korting als je boekt en betaald voor 1 februari

 
 
 
 

Ervaring van Ingeborg Verhoek ~ deelneemster

Daar zat ik dan, ik luisterde naar de uitleg van Loylou en Joyce en zoveel gedachten kwamen in mij op! "Dansen met de blinddoek om, geluiden maken, oh my ik kan niet zingen! Jeezzz wat doe ik hier" Het liefste wilde ik opstaan en wegrennen, maar mijn lichaam besloot niet mee te gaan  in mijn destructieve gedachten. 
We gingen voor het oefenen van de klank rondlopen en "Jibberizz" praten, je kent het wel, als kind doen we het vaak. Rare klanken, een eigen taal produceren. Al lopend door de zaal haalde ik mijn laatste frustratie naar boven en ging erover praten zonder mijn gangbare taal. Het was een mengeling van Scandinavische en Arabische tongval, maar het was voornamelijk mijn lichaam die sprak. Toen mochten we een sparringspartner uitzoeken om het verhaal aan te doen. De beste man en ik hadden volgens mij, en bleek ook bij hem, hetzelfde soort irritatie die we uitten.....en toen..toen gingen de blinddoeken om. Ik slikte, keek om mij heen, moest inwendig lachen om hetgeen wat ik net geproduceerd had, maar het luchtte wel op. Maar die blinddoek? Ik voelde angst in mij opkomen en volgens mij was dat precies waar ik voor kwam!

Ik bond mijn blinddoek om en stond daar wat onwennig. Een diepe ademhaling en wetende dat niemand dan alleen Loylou en Joyce mij kon zien maakte mij weer wat ontspannen. Bij de eerste klanken stond ik stil, en langzaam begon mijn lichaam te bewegen en klank te maken. Het was net of ikzelf niet aan te pas kwam. Ik keek vanaf een afstandje toe. Ik was aanwezig en tegelijk was ik er niet. Het was een bijzondere trance ervaring. Ik bewoog mij door de ruimte. Ik zag mijzelf lopen in een gekkenhuis. Alle bewegingen om mij heen en alle klanken deed mij denken aan wat ik in films zie van oudere gekkenhuizen. Ik liep met mijn handen over mijn oren door de "gekken" heen en plots was mijn heldere besef "Ik ben altijd al bang dat ik voor gek verklaard word wanneer ik mijzelf ben, daarom pas ik mij altijd aan!" Half dansend verwijderde ik mij van de groep mensen die daar hetzelfde deed als ik, dansen en klank maken. Plots stond ik daar in alle stilte en ik voelde me donker en koud. Dat was naar en weer die heldere stem van IK "Ga naar de groep, je bent daar bang voor" Al schuifelend, voetje voor voetje bewoog ik mij weer in de groep en plots ging ik helemaal los. De muziek was precies voor mij op dat moment. Ik juichde, maakte prachtige klanken en bewoog als een Afrikaanse danseres met veel kracht en passie. Er was geen donker meer maar ik zag een enorm licht, ik voelde mijzelf helemaal thuiskomen.

Ik begreep dat ik bang ben voor afwijzing. En dat komt in vele vormen. Afwijzing door voor gek genomen te worden, afwijzing doordat ik misschien geen ondernemer ben zoals ondernemers gezien worden, afgewezen worden wanneer ik spreek vanuit wie ik ben en wat ik doe hierin. Afgewezen te worden voor hoe ik mij kleed, gedraag, mijzelf kan zijn.... Afwijzing is een flinke angst, en al sinds mijn kleuterschooltijd is dat een rode draad in mijn leven. Heel heavy. 

Ik doorzag de angst. Plots zag ik mijzelf een 10 minutenpresentatie geven bij een netwerkclub waar ik lid van ben en ik zag afwijzing op afwijzing op afwijzing. Ik kreeg een droge mond en besloot op dat moment me maar voor volgende week ziek te melden. En op dat moment kwam er een krachtig besluit in mij op en doorzag, IK WIJS MIJZELF AF! Ik schrok ervan.

Toen was er acceptatie. De muziek werd plots ook rustiger, liever. Ik danste zacht, liefdevol en al lachend...ik had mijn angst doorzien en gezien voor wat het was. 
Ik begon mijzelf zachte kusjes uit te delen op mijn armen en handen... ik accepteerde mijzelf volledig... 

Dank je wel Loylou en Joyce...het was een prachtige reis.. Een reis om nooit meer te vergeten!

Ingeborg Verhoek